Ayam masak merah

Daca ma gandesc la mancare indiana ma gandesc la un sos gros, texturat, fin, plin de aroma si caldura. Un sos care topeste carnea sau legumele cu care este servit si le leaga intr-o armonie. Desi nu e chiar o mancare indiana este o reteta autentica malaesiana ea corespunde descrierii de mai sus. E inspirata de pe un blog plin cu bunatati.

Ayam masak merah

Ayam masak merah

Ingrediente

  • carne de pui. Pentru un rezultat fotogenic trebuie ciocanele dar armonia e mult mai buna cu pulpe dezosate. 8 bucati.
  • 2 cepe rosii
  • 4 catei usturoi
  • cam 4 cm ginger decojit (o umflatura)
  • chili 2-3
  • 4-5 rosii
  • 3-4 linguri de pasta de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sos soia
  • 2 linguri curcuma (turmenic)

Metoda

  • se curata carnea si daca se foloseste carne fara oase se taie cubulete care apoi se acopera cu praful de curcuma si se lasa la “marinat” cam 20 min
  • intre timp se face o pasta dintr-o ceapa, cateii de usturoi, chilii si ginger si se taie cubulete rosiile si rondele cealalta ceapa
  • se rumeneste in ulei puiul. Daca se folosesc ciocanele trebuie lasate cel putin 5-10 min sa se patrunda. Se lasa apoi deoparte
  • se prajeste pasta de mirodenii in ulei pana uleiul iese deasupra ca la supa laksa. Dureaza tot cam 10 min. Atentie sa nu se arda.
  • se adauga rosiile si rondele de ceapa si un pic de apa si se lasa pe foc mic pana se inmoaie bine
  • se adauga apoi zaharul, pasta de rosii si cam 400 ml de apa si se lasa sa fiara pe foc mic cam 10 – 15 min
  • se adauga puiul, se acopera bine cu sos si se lasa sa scada pe foc mic cam 30 – 35 min pana se ingroasa sosul
  • se poate servi cu orez cu cocos sau pur si simplu lingand degetele, e delicios :)

2 Responses

  1. Hello! I am glad that you like this! This is an authentic Malay dish, very popular in Malaysia!

  2. Thank you very much for this recipe. I found some other wonderful ideas on your blog which I will surely try to cook :)

Leave a Reply

*