Choockies

Updated: 10-05-2008: new photo

O reteta simpla care necesita insa o multime de timp. Dupa inspiratie de aici, de aici si din alte locuri minunate. Ca de obicei n-am respectat nici o reteta completa mai ales ca n-as putea pune in nimic 200g de unt de exemplu.

Next slide

Ingrediente

  • 100g, jumatate de pachet de unt
  • 1 ou
  • o cana de zahar  (am pus cam 3/4 alb si 1/4 brun pentru ca nu mai aveam)
  • esenta vanilie
  • 1 1/4 cana de faina
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 patrate de ciocolata (am folosit ciocolata de menaj de 400 g din Carrefour care are 10 patrate cu totul deci cam 80g)
  • stafide la ochi

Cum am facut

  • inainte de toate am pornit cuptorul pe setarea cea mai mica (nu am nici un fel de sistem de reglare a temperaturii)
  • am batut untul cu mixerul cam 5 min
  • am taiat ciocolata cu cutitul fulgi
  • pe urma am pus in ordine si am amestecat dupa: zaharul, oul, esenta de vanilie, un pic de apa (update 07-12-2008: mai putin de 1/4 cana), faina amestecata cu sare si bicarbonat, ciocolata si stafidele
  • intr-o tava teflonata am pus cam jumatate de lingura din compozitie de 12 ori. Atentie, prima data am presat compozitia si am pus un pic cam mult. La cuptor s-a intins si unit formand un mega biscuite. Urmatoarele transe am pus 12 bilute de compozitie cam 1/3 lingura fara sa le tasez. Am lasat la cuptor intre 16 si 12 minute pe masura ce s-a incins mai tare. In total am facut 4 randuri a cate 12 biscuiti. De fiecare data am racit tava afara cam 10 minute inainte sa-i pot scoate. Biscuitii sunt gata imediat ce marginile devin maronii dar se intaresc pe masura ce se racesc.
  • In total a durat 20 min compozitia + 4*(15 coacere + 15 racire + 5 curat tava si pus tura urmatoare) ~ 2h 30 min.

Click for the original image

Click for the original image

Next slide

One Response

  1. nu vad nimic mai bun langa o ceasca de cafea, dimineata…

    curat rasfat :)

Leave a Reply

*