Spanac cu oua coapte

Inspirat de pozele si reteta lui Carlitos si de spanacul de toamna gasit in piata m-am hotarat sa incerc o reteta de spanac cu oua coapte. O detaliez aici desi sunt foarte mici modificari fata de reteta originala.

Spanac cu oua coapte

Spanac cu oua coapte

Ingrediente

  • 2 legaturi de spanac verde
  • 4 rosii, 2 morcovi
  • o ceapa mica, 4 catei de usturoi, ginger murat
  • 2 oua

Metoda

  • In primul rand se curata si se spala spanacul. Spanacul e o chestie foarte inselatoare caci desi crud ocupa un spatiu foarte mare in momentul in care il fierbi nu mai ramane nimic. In cazul meu cele 2 legaturi curatate au trebuit clatite in 2 oale mari cu apa
  • Dupa ce s-a curatat si clatit spanacul se pune apa cu sare la fiert si in momentul in care incepe sa clocoteasca se adauga spanacul in etape pe masura ce isi micsoreaza volumul.
  • Se lasa sa fiarba 5 minute si apoi se strecoara pastrand 2 cani de lichid pentru mai tarziu
  • Din cele 2 legaturi de spanac ramane o gramajoara de spanac cat sa o tii in doua palme
  • Aici eu am facut o pauza de o noapte pastrand spanacul scurs si lichidul ramas la frigider.
  • Se rade morcovul si se taie ceapa, usturoiul si gingerul. Acum nu pot sa zic ca nu se poate fara ginger dar imi place prea tare aroma de ginger dulce prajit in ulei. Nici morcovul nu e foarte necesar dar l-am adaugat ca sa tempereze si indulceasca mancarea din frica ca spanacul de toamna e mai amar si dur.
  • Se caleste morcovul apoi separat ceapa, usturoiul si gingerul si in final se amesteca toate cu rosiile si un pic de zeama de spanac si se lasa sa fiarba pe foc mic cu capac pana se topesc rosiile
  • Intre timp spanacul se taie cubulete. Asta pentru ca dupa ce-l strecori ramane o masa destul de compacta de spanac.
  • Se amesteca cu spanacul taiat, o cana de zeama si 2-3 linguri de faina. Asta cu faina e un trick de la mancarea de urzici si se pune la cuptor pentru 10 minute pana scade o mare parte din apa
  • Spre final se pune mancarea intr-o tava de sticla, se fac niste culcusuri cam de 6x6x2 cm unde se pun oua crude. Se lasa la cuptor inca 10 – 15 minute sa se coaca. Daca e prea mult spanac se poate pastra inainte de operatia asta pentru o alta masa.
  • Ouale se pot testa la fel ca prajiturile cu o scobitoare.
  • Se servesc calde intr-o zi de toamna.
  • Pofta buna si merci pentru inspiratie.
Spanac cu oua coapte

Spanac cu oua coapte

2 Responses

  1. cu mare placere si ma bucur ca am reusit sa va ofer “inspiratie” pentru o zi de toamna. :)

    p.s. eu renuntasem la faina (cum este reteta traditionala de spanac) pentru ca, la vremea aceea, incercam diverse retete pe baza regimului disociat al lui Montignac, astfel ca incercasem sa elimin faina din toate variantele clasice ale mancarurilor…

Leave a Reply

*