Supa cu galuste si salata de pui

Nu ma asteptam sa poata cineva sa-mi faca atata pofta de supa cu galuste dar cert e ca a reusit asa ca iata reteta pentru 2 mancaruri complementare ca ingrediente: supa cu galuste si salata de pui.

Ingrediente

  • 1 piept de pui mare, curat, fara piele
  • 2 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • gris
  • 1 ou
  • bicarbonat
  • mustar, ulei pentru maioneza
  • 3-4 castraveti murati

Metoda

  • se pune la fiert pieptul de pui
  • dupa ce a dat un clocot si s-a scos toata spuma se adauga morcovul si dupa inca un clocot cartofii bine spalati si ceapa. Am taiat morcovii si cartofii in cubulete mici (ca sa se fiarba repede si sa nu mai trebuiasca taiate pe urma) de tot si ceapa in 2
  • nu trebuie lasat prea mult ca sa ramana zeama limpede, doar pana se fierb toate fara sa inceapa sa se farame cartofii
  • cat fierb se poate face maioneza (eu am folosit galbenusul la maioneza si albusul pentru gris) si apoi se pune la rece
  • se strecoara zeama si se pun deoparte carnea si legumele la scurs
  • zeama trebuie sa fie foarte clara si se pune pe un foc mic
  • se amesteca oul (sau albusul in cazul meu) cu gris si 1/4 lingurita de bicarbonat. Se pune gris ca sa obtii o pasta subtire.
  • daca zeama fierbe se da deoparte si se pune cu o lingura uda din amestecul de galuste. Nu trebuie sa fiarba zeama cand se pun galustele altfel se vor sparge. Pe urma se lasa pe un foc foarte mic. Trebuie pus cam jumatate de lingura odata pentru ca se vor umfla destul de tare.
  • se intorc din cand in cand pana sunt gata.
  • se iau cu o lingura si se pun in farfurie si apoi se toarna zeama deasupra
  • se decoreaza cu patrunjel
  • pofta buna pentru prima parte

  • dupa ce carnea si legumele (deja taiate) s-au racit se taie carnea si castravetii cubulete si se amesteca toate cu maioneza
  • salata e buna cu paine proaspata
  • pofta buna si pentru salata :)

Leave a Reply

*