2 pilule concentrate: Vadu, Adamclisi

La mare nu reusesc sa stau niciodata mai mult de o zi asa ca daca o fac, o prefer in forma cea mai concentrata: Vadu. Nu ai loc de ascuns, loc de scapare. E cald, soare, nisip, mare. De indata ce ai ajuns si in toate directiile. Cu exceptia celor 10h de asediu al tantarilor cand n-ai ce face decat sa meditezi asupra faptului ca esti la mare :)

La Vadu

La Vadu

Anul asta la Vadu plaja s-a micsorat rau de tot, aproape a disparut, la fel si drumul care duce spre mare, acum plin cu balti de netrecut. Am ajuns pe un alt drum la cherhana, acum inchisa. Asa ca experienta a fost intr-adevar concentrata.

Asa ca de indata pilula consumata si acceptata a urmat inca o zi cu un traseu scurt in zona: Adamclisi, Urluia, Adancata, Crangu, Adamclisi.

Printre dealuri

Printre dealuri

Am pornit tarziu, pe la 3 si ceva dupa ce am vizitat monumentul. Pacat de bancile si felinarele albastru cu galben. Intai pe asfalt, trecand pe langa zidul cetatii si apoi la dreapta pe un drum de pamant cu un indicatator spre manastirea Adancata. O zona un pic deprimanta daca stai sa te gandesti ca acum mai mult de 1000 de ani oamenii de acolo aveau apa curenta si canalizare. Pe urma o urcare abrupta si un drum de pamant serpuind printre dealuri. O stana, caini, iar dealuri, un pic mai pietroase si interesante de data asta. Ne trezim urcand printr-o padure cu arbori pitici, uscati si apoi sus, pe varf. Cald si ciulini. O coborare prin pasune si apoi o alta padure cu arbori subtiri, desi. O padure infestata de tantari din care credeam ca nu mai iesim vii. Apoi alta, mai larga, mai putini tantari.

Floarea soarelui

Floarea soarelui

Coboram printr-un lan de floarea soarelui spre sosea si apoi pe sosea inapoi spre Adamclisi. Bucata asta merita tot efortul de pana acum. E un asfalt perfect care coboara, coboara printre dealuri frumoase. Ne oprim deabia in fata cetatii, ruine parasite de timp si oameni.

Printre ruine

Printre ruine

A fost inca o pilula concentrata, calda si servita cu tantari din belsug. Comparat cu traseul din Iezer, efortul nu a parut sa merite si mi-am amintit de tura de la Sinoe, 90km prin caldura pe drum stepier. N-as repeta curand. Am simpatizat din plin cu cei cativa cicloturisti cu coburi si bagaje pe care i-am intalnit pe drum. Oare la ce s-or fi gandind vazand lumea asta?

Traseul e foarte similar cu urmatorul, gasit pe bikemap cu exceptia bucatii din Adamclisi si a buclei de la manastirea Sf. Andrei, multumiri autorului.


Bike route 493165 – powered by Bikemap 

Leave a Reply

*