Iarna, Cheia, spre Maneciu

Speranta de vreme buna

Dupa tura de vinerea trecuta era deja clar ca toamna s-a terminat si totusi am pornit azi cu speranta de vreme buna. Am ales un traseu de iarna inspirat de o tura mai veche din Ciucas. Acelasi drum din Ciucas spre Valea Stanii insa pe drum forestier spre Maneciu si inapoi pe sosea la masina (o zona facuta mai demult cu cursiera).

Inca nu incepuse sa ninga

Inca nu incepuse sa ninga

Am ajuns de dimineata si am pornit la drum pe drumul inghetat si inconjurat de mici petece de zapada. Cerul acoperit aproape atingea varfurile copacilor pe masura ce urcam prin padure si nu dupa mult timp a inceput sa ninga, la inceput usor, ca o adiere sufland zapada din copaci si apoi din ce in ce mai mult asezandu-se intr-o patura subtire pe pamantul inghetat.

Valea Teleajenului

Valea Teleajenului, ninge

Dupa coborarea din padure am ajuns la intersectie: spre Valea Stanii la stanga si noi spre Maneciu la dreapta. Sub patura de zapada proaspata am gasit gheata tare si luciosa pe care am investigat-o de aproape in cateva randuri :)

Cu puterea prico-nucilor tot inainte

Dupa aproape 15km, chiar daca nu mai era mult pana la Maneciu ne-am dat seama ca ar fi de preferat sa ne intoarcem in loc sa alegem combinatia zapada, sosea, DN1A, tiruri. In ciuda echipamentului ninsoarea continua de cateva ore incepuse sa patrunda, uda si rece in special la maini asa ca prico-nucile cumparate ieri seara de la cofetaria de la colt ne-au dat energia necesara.

Prin zapada

Prin zapada

Intre timp zapada acoperise deja cu o haina noua, alba si groasa drumul de intoarcere pe care l-am descoperit asfel din nou, agatat la o palma de cerul intunecat si luminat de zapada cea noua

Zapada

Zapada, la intoarcere

Am ajuns inapoi dupa o tura de aproape 28km, uzi si inghetati extrem de bucurosi de iarna si zapada  bineinteles spre completa uimire a celor cativa hoti de muncitori la lemne intalniti prin padure.

Multa zapada

Multa zapada peste gheata din prima poza

A venit iarna biciclista, vezi toate pozele.

2 Responses

  1. De fiecare data ma bucur sa vad zapada. Faina tura, faine poze. Ce mult mi-ar fi placut sa pot sa vin…

    Toate cele bune si foarte bune,
    gheo

  2. Merci Gheo, chiar a fost iarna in toata regula.

Leave a Reply

*