Miercuri

Ieri m-am decis sa mai las un pic toate treburile, proiectele si lucrurile de facut si sa profit de o zi splendida de octombrie pentru o tura in Ciucas, un proiect mai vechi.

Next slide

Asa ca iata faptele, cu punct si de la capat:

Ieri 18:00 – am demarat ideea

05:30 – plecam din Bucuresti: Rodiq, Gheo, Cristi, Razvan si cu mine

08:15 – plecam pe traseu 2-3 km inainte de intrarea in Cheia. Urmam un drum forestier printr-o padure aramie de poveste. La orice adiere de vant ninge cu frunze galbui si rosiatice.

Next slide

Stiu ca va fi o zi superba si ignor alarmele care incearca sa-mi aduca aminte ca trebuie sa incep o noua zi de lucru. La inceput e putin racoare dar ne incalzim repede. Drumul urca si apoi coboara in Valea Stanei. Facem cateva bai de noroi si o luam la stanga urmand cursul raului.

~ 10:00 – ajungem la Poiana Stanii si ne intalnim cu traseul banda albastra pe care il vom urmari de acum inainte.

Next slide

Intram in cheile Valea Stanei pe care le vom parcurge in totalitate. De aici drumul e mai greu, poteca nu e amenajata, se intersecteaza cu copaci cazuti si pietroaie asa ca incetinim ritmul si luam bicicletele la spinare. Cheile sunt destul de lungi si se termina unde incepe golul alpin insa inaintarea prin ele este pe cat de frumoasa pe atat de grea. Uneori nu stim daca ne oprim sa ne regasim respiratia sau sa admiram unul din peretii cheilor.

Next slide

12:30 – ajungem la Curmatura Stanii dupa o urcare destul de scurta prin soare si iarba. Aici identificam si un posibil traseu alternativ prin Boncuta pentru o tura ulterioara. Facem o pauza mai lunga ca rasplata pentru efortul depus. Indicatorul spre cabana Ciucas arata 2h.

Next slide

13:45 – dupa un traseu destul de tehnic prin padure cu foarte putine diferente de nivel ajungem la o priveliste ce taie respiratia (pentru cei care n-au pierdut-o deja) cu muntele Ciucas. Cabana e la o aruncatura de bat si ne decidem sa facem o pauza lunga sa mancam si sa ne bucuram de soare si liniste. In timp ce stau pe iarba si privesc cu coada ochiului spre munte ma gandesc la aerul curat si ca azi e miercuri.

Next slide

14:30 – Ajunsi la cabana gasim o paragina si distrugere care contrasteaza imaginea mea cu o veranda pe care se uscau la soare muguri de brad si rododendron. Incepem coborarea pe un drum forestier care desi foarte abrupt la inceput devine din ce in ce mai lin.Coboram prin frunze uscate, raze de soare si toamna.

Next slide

Facem doar 2 pauze pentru cateva incidente absolut necesare pentru un traseu adevarat: o pana si o problema la schimbatorul meu.

Next slide

Si asa ajungem repede la DN1A si apoi la masina dupa cativa km pe asfalt.

16:30 – Pornim spre casa

20:00 – Ajung acasa dupa cateva ore pierdute in ambuteiajele de pe centura Ploiestiului si de la intrarea in Bucuresti.

Azi a fost miercuri.

Cateva cifre

 • lungime: 38.78km
 • altitudine min: 790m, max: 1598m
 • dificultate: medie-mare, e un traseu in care trebuie sa cari bicicleta pentru portiuni destul de lungi

Resurse

10 Responses

 1. sunt invidioasa pe voi! dar felicitari!!! genial

 2. foarte frumos! vreau si eu :((

 3. Am venit si eu de la munte, dar parca nu pare asa frumos ca la voi. :)
  Adica biciclete… costumatii potrivite… si io vreau pe Ciucas cu bici. :((

 4. […] apucat atunci, franta fiind de oboseala (am o mare slabiciune, somnul), Len, mai harnic a pus pozele pe net. O vreme extrordinara, pentru prima data dupa mult timp am vazut toamna. Protagonisti si in forma […]

 5. fffffffRUMOS….peste o sapt. mergt si eu tot acolo…sper sa vin cu poze la fel de reusite!!!!bravo…

 6. Ai grija, peste o sapt s-ar putea sa fie zapada si in cazul asta n-as recomanda. Toate bune.

Leave a Reply

*