Toamna in Dobrogea

Inca un weekend cu soare, inca un weekend cu soare! Asa ma gandesc si sper saptamana de saptamana pe masura ce avansam in toamna gri. Asa ca weekendul trecut am pornit la o tura de 2 zile impreuna cu o parte din echipa LotusBike: Magda, Vali si Relu prin Dobrogea.


“http://www.len.ro/cycling/toamna-in-dobrogea/”

From Toamna in Dobrogea, posted by Marilen Corciovei on 10/23/2012 (21 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher


(Toamna in Dobrogea)

Sambata

Dupa un drum destul de lung si dupa ce am pierdut bacul, am ajuns sambata in localitatea Greci pentru a reitera un traseu intr-o zona cunoscuta, muntii (dealurile) Macin. In ciuda prognozei, cerul era acoperit de nori si deabia la pranz au inceput sa iasa cateva raze de soare. Asa ca a fost bine ca am pornit pe traseu un pic dupa ora 13. Planuisem oricum o tura de plimbare si poze.

Prima bucata, spre N-V, cu vantul din fata, spre Dealul Imbulzita, am facut-o pe un drum acoperit cu un strat gros de praf fin care scartia sub rotile noastre ca o zapada proaspata si se transforma in mini tornade de praf la fiecare adiere de vant. Am intrat insa repede in padure, urcand spre Vf. Chiscatura Chelului si apoi coborand lung spre lacul Cetatuia. Padurea a prins deja culorile toamnei si chiar daca soarele ne-a tot parasit, ne-am incalzit la galbenul rosiatic al frunzelor.

A doua urcare si coborare a fost spre manastirea Cocos unde am ajuns in jurul orei 15 pentru o pauza de masa.

Din Cocos am plecat din nou peste deal spre Nifon. Planul initial era sa incheiam tura cu o panorama si o coborare abrupta spre Greci insa cum mai aveam doar o ora de lumina am decis sa modificam un pic traseul ca sa facem coborarea cat mai pe lumina. Asa ca din Nifon am urmat traseul cicloturistic “C”, remarcabil de bine marcat.

Intunericul ne-a ajuns chiar in varf asa ca am coborat la lumina frontalelor pe un traseu similar cu cel de la urcare, prin padure, pe un drum acoperit cu praf fin, prin niste santuri/drumuri adanci. Ajunsi jos, au mai ramas 5km pe plat pana in Greci, unde am ajuns in jurul orei 19:30.

Dupa ce am curatat cu vigurozitate stratul de praf gros de pe haine, maini, ochi si dinti, am incheiat ziua foarte bine cu supa de curcan si o minunata saramura de somn.


Bike route 1886356 – powered by Bikemap 

 

Duminica

Am dormit neintorsi, in ciuda unui tantar mai furios, si duminica dimineata, dupa un mic dejun copios, am pornit cu masina spre Enisala, tot sub un cer acoperit si sub amenintarea catorva stropi de ploaie.

Dupa ce am lasat masina, dupa o scurta portiune pe asfalt, primul popas a fost la cetatea Heracleea. De acolo am pornit offroad pe un traseu cat mai aproape de malul lacului Razim (Razelm). Din satelit zona e plina de cratere si desene ciudate, poate urme de ziduri stravechi. La nivelul solului insa sunt foarte greu de gasit si originea lor a ramas un mister pentru noi.


View Larger Map

In Salcioara ne-am lipit un pic din nou de drum insa am iesit in offroad destul de repede, in directia capului Dojolman.

Dupa o scurta incercare de a ocoli capul pe jos, datorita nivelului scazut, am revenit, si am urmat drumul de pamant pana la fosta cetate  Argamum si capul Dolosman.

De aici ne-am intors pe asfalt spre Jurilovca unde am facut o lunga pauza de masa si apoi, multumiti, tot pe asfalt spre Enisala, la masina, la lumina frontalelor si a licuricilor.


Bike route 1886361 – powered by Bikemap 

Chiar daca vremea nu a fost foarte optimista, noi am fost multumiti ca nu a plouat si ne-am bucurat de o tura lejera de toamna, de un peisaj mai diferit si de prieteni.

 

Leave a Reply

*