Turultrans

A trecut mult timp de cand n-am mai iesit la o tura serioasa. Prins cu alte proiecte, n-am mai apucat sa fac sau sa povestesc mai nimic. Dan insa nu ne-a lasat sa ne ingrasam prea tare. N-am reusit sa-i refuzam ideea de a face un tur pe asfalt, cu roti subtiri sau cursiere unde era cazul.

Planul era simplu: 4 zile, 4 participanti, 400km, >4000mh, 2 traversari serioase si de “palmares”, bagaj minimal, pedalat maximal.

Prima zi: Curtea de Arges – Novaci, pe drumuri secundare asfaltate, drum foarte prost intre Horezu si Polovragi pe DJ660, 116km/1800mh

 

A doua zi: Novaci – Ranca – Pasul Urdele – Sugag, 110km/2500mh. Am urcat pe soare, de la Ranca a inceput sa se innoreze accelerat si in pasul Urdele ne-a plouat serios, cu grindina, la 5C. Pe coborare ploaia s-a oprit si in Obarsia Lotrului a iesit din nou soarele, pentru sfarsitul zilei reusind sa ne uscam pana la Valea Frumoasei, unde am innoptat.

 

A treia zi: Susag – Cartisoara, drumul cicloturistic al marginimii Sibiului, 123km/1400mh. Zi frumoasa cu soare, cea mai grea zi pentru mine din cauza unei mese de pranz “prea ca la tara”.

 

A patra zi: Cartisoara – Curtea de Arges, 118km/2000mh, zi splendida, urcarea usoara, pacat ca era ultima zi, caci parca ne intrasem in forma pentru inca 4 zile.

A fost o tura splendida, la inceput de toamna, cu prieteni buni. Cel mai mult mi-au placut urcarile pe Trans-uri, mult mai motivante si cu rasplata imediata :)

 

One Response

  1. Bine ai revenit dupa patru luni de absenta :)

Leave a Reply

*