Alte detalii, in final

Citeste inainte despre: credit

Zonele rezidentiale

In zonelele rezidentiale, cu apartamente in vile (Cotroceni, 1 Mai, Dorobanti etc.) nu exista nimic de vanzare. Probabil poti gasi ceva ok doar daca ai o familie numeroasa si vinde o ruda de-a ta. Exista de vanzare numai apartamente cu legea 112, sau cu grave probleme structurale, si acestea la preturi exorbitante. Precizez inclusiv, am cerut unui agent o copie dupa cadastrul unui astfel de ap, si mi-a dat pe fax. Peste cateva zile m-am uitat cu atentie si am vazut ca nu e cadastru (nu avea precizate suprafetele camerelor), ci o schita dintr-o evaluare de risc seismic! Mi-am dat seama dupa x-urile care marcau crapaturile din ziduri! Ca sa fac treaba lata – am gasit pe net firma care a facut evaluarea (aparea intr-un colt pe document) si am dat de inginerul care s-a ocupat – mi-a zis ca nu poate sa imi zica nimic, nu eu sunt clientul lui. Foarte important, cere sa vezi subsolul – trebuie sa miroasa a uscat, si daca dai cu cheia pe ziduri, pe caramizi si mortar la baza zidurilor, tre sa fie foarte tare, nu sa iti ramana pe cheie … Am vizitat si un apartament care arata impecabil pe interior, pe exterior insa se vedeau pe laterala cladirii crapaturi orizontale – avea bulina de gradul I. Cel mai bine e sa verifici singur, listele sunt pe net.

Despre licitatii ascunse

De multe ori proprietarii cer un pret nesimtit, si asteapta. Nu trebuie sa te disperi, vezi daca iti place, si daca da, fa o oferta (poate sa fie si cu 20% mai mica decat pretul initial). Uita-te cu atentie la reactia lui cand aude oferta ta. De multe ori, ei cer foarte foarte mult, sa vada doar cine se arunca mai departe. De obicei isi pastreaza cele mai bune 3 oferte si cer un nou rand de oferte in runda a doua, pt a stabili castigatorul. Se vinde si cu 10-15% de pretul initial. Asteapta-te la blufuri (oferte imaginare ale concurentei).

La final

Asa ca dupa ce te-ai linistit ca ai semnat precontract cu apartamentul pe care l-ai gasit, pregateste-te sa te nelinistesti inca o luna de zile cel putin cu copii dupa cartea de munca si cu durata de procesare a http://www.len.ro/photos/romania/unimaginable-romania/odiseea-imobiliara-2007/creditului. Si cand ai cumparat probabil ca totul iti va parea atat de ireal incat nici nu vei mai putea sa te bucuri ci vei cadea mort de oboseala si a doua zi te vei scula sa te duci la lucru cu noul stres al ratelor. Dar daca vei reusi sa mai gasesti energie sa astepti cu infrigurare sa le elibereze aparatamentul, si sa faci reparatiile vei putea seara sa dormi in patul nou IKEA. Asta bineinteles dupa cel putin 6 luni de cand ai inceput sa te zbati. Ah, la mine nu s-a intamplat inca, doar visam.

Ia-o de la capat

Acest text nu poate fi reprodus partial sau in totalitate fara acordul explicit al autorilor lui: len si rodiq.

Leave a Reply

*