Tunisia day 10 (Tembaine – Douz – Sfax – El Jem)

Am mai asteptat ceva timp culegand stiri despre caravana de la cele cateva grupuri care au trecut in diferite directii. A fost amuzant ca la un moment dat de pe dune sa iasa 2 pickupuri locale pline ochi si din grupul de 9 oameni care veneau, un pic amenintator, spre noi, unul sa ni se adreseze in romana cu “buna dimineata”. Ne-a povestit ca vara lucreaza la un hotel in statiunile din nord unde lucreaza si romani, prieteni.

Next slide

Pana la urma am aflat cateva stiri de la un grup de francezi carora li se rupsese o masina si comandasera piese prin telefonul cu satelit si se duceau sa le ia din Douz. La intoarcere spre Douz am luat-o pe drumul mai lung care trece pe un imens camp pietros, fara nisip, drept, un fel de pista de aterizare pentru cateva 737. Aici spiritul de competitie s-a aprins cu veselie si mai multe masini, din diferite grupuri, au alergat cu 100 la ora.

Next slide

Am iesit in Douz pe la 4 unde am mancat pentru prima data in ultimele zile un couscous bun si o salata tunisiana intr-un local destul de specific care combina destul de amuzant o curte interioara marginita cu ziduri de bca, un cort berber, niste cactusi, mese de plastic si niste umbrele vechi si decolorate cu reclame la o bere nemteasca care nu mai exista de mult.

Next slide

A urmat apoi doar drum, 390km spre El Jem unde am ajuns pe la 22.

Leave a Reply

*