Tunisia day 11 (El Jem – Tunis)

Ne-am trezit mai devreme sa ajungem la amfiteatrul de la El Jem situat in mijlocul unei mahalale moderne. E impresionanta aceasta constructie a propagandei imperiului roman care a rezistat atatea mii de ani. E unul din cele mai mari si mai bine pastrate amfiteatre si are avantajul ca te poti plimba relativ liber prin el. Calitatea organizarii unei asemenea structuri nu poate sa nu te compleseasca.

Next slide

Next slide

Next slide

Am stat cateva ore plimbandu-ne printre arcuri, coloane si etaje inainte sa plecam spre Tunis. Azi a fost soare dar a batut vantul rau de tot.

Am ajuns in Tunis pe la 3. La 4 eram inca in ambuteiaj asa ca am pornit pe jos sa rezervam camera la hotel. Am vazut camerele, am luat cheile, ne-am intors si am gasit masina care avansase doar cu cativa metri. Pana la urma am reusit sa parcam, undeva dupa un munte de gunoi. Tot orasul e plin de gunoaie si daca intrarea, dupa atatea zile de sud parea ca si cum am fi ajuns intr-o capitala occidentala socul gunoaielor ne-a adus inapoi la Tunis. Cred ca a fost o sarbatoare ceva si din cauza asta s-au strans munti de gunoaie.

Next slide

De data asta stiam hotelul, il gasisem plimbandu-ne in prima zi si totul a fost ok.

Next slide

Ne-am plimbat un pic prin medina, am mancat la un restaurant popular si ne-am invartit asteptand sa rezolvam o incurcatura cu masina. Pana la urma am scos-o la capat si chiar totul a fost foarte ok. Trebuia doar sa ne intelegem la ora, ce hotel si mai ales in ce oras sa ne intalnim :)

Next slide

Am incheiat seara de Tunis cu un pic de negocieri pentru babusi si o super prajitura (Khobzet Fekia) si lapte de migdale (Orget amandes) undeva pe un acoperis in medina. Bineinteles si cateva ture de ceaiuri pentru racitii intarziati dintre noi.

You have reached the last slide

Maine de dimineata avion.

Leave a Reply

*