Tunisia day 8 (Tataouine – Ksar Ouled Soltane – Ezzara – Guermessa – Douz)

In camera a fost frig, nu s-a incalzit aproape deloc. Seara inainte de culcare am incercat sa inchid toate usile de la holul in care dadea camera iar de dimineata am ramas surprins sa vad ca nu era tavan :) E un pic de soare si mi-e mai bine.

Next slide

Am fost sa vizitam niste Ksaruri, de data asta nu sapate in stanca ci construite din lut pe varfuri de coline. Am gasit unele parasite si cateva mai izolate. E putin dezolant sa vezi in acelasi timp amfore sparte si sticle de plastic, mizerie veche si mizerie moderna.

Next slide

Next slide

Next slide

Next slide

Next slide

Am lasat in urma frigul din Tataouine si am pornit spre Douz. A fost soare de dimineata si in masina s-a facut cald. Afara insa bate vantul si e frig cand iesi. De fiecare data trebuie sa mai adaugi sau sa scoti straturi. Nu cred ca sunt mai mult de 10C cu vant. Ne-am oprit la Guermessa unde, dupa o catarare usoara am ajuns sus, langa moschee. Ne-am incalzit, a fost un pic soare si o lumina calda, filtrata. O urcare care merita. Si aici locul e parasit si mergand un pic gasesti amfore pentru grane, canistre germane din ww2 si munti de pet-uri.

Next slide

 

Am continuat drumul spre Douz pe pista, in directia Ksar Ghilane, e o pista larga, autostrada desertului, fara tabla ondulata, fara hopuri.

Next slide

Am facut o pauza de masa pe o duna, picnic in desert, sa mai terminam din proviziile gigantesti. Aproape de Ksar Ghilane am facut la dreapta pe asfalt si apoi la stanga spre Douz unde am ajuns putin dupa intuneric. De data asta am fost mai precauti si am incercat mai multe hoteluri. Pana la urma am gasit unul si ieftin (30dt camera doubla) si cald chiar daca alternativa, de 2 ori mai scumpa, avea parcare si o gresie un pic mai frumoasa. Am ramas asadar chiar in centru, langa souq si am profitat de ocazie sa vizitam cateva magazine inca deschise unde am negociat indelung, am baut un ceai, am povestit si am schimbat nume pe fb.

Next slide

Mai tarziu a venit si proprietarul magazinelor si am continuat povestea despre revolutie, despre frig, despre oameni. A fost mult mai bine decat graba cumparaturilor pe zi cand toti vin dupa tine, te striga, te grabesc. Bineinteles la sfarsit am prin a schimba adrese de facebook :)

One Response

  1. Nu imi vine sa cred ca ati vazut locul in care s-a filmat Star Wars. Very cool.

Leave a Reply

*