Tunisia day 9 (Douz – Tembaine – Camp Mars)

Sunt in Camp Mars, punctul considerat cel mai sudic punct accesibil pe pista, dupa Jebil National Park.

Next slide

Asteptam vesti. Ar fi trebuit sa ajunga celelalte 9 masini, nu e semnal si singurele stiri vin de la caravanele de masini, quad-uri sau motociclete care trec pe aici. Pare o caldare de nisip in care a venit sa se joace toata lumea. E plin de oameni in desert. Nici nu vreau sa-mi inchipui cum e in sezon.

Next slide

Ieri am pornit la 12 din Douz in directia Tembaine, Camp Mars. Mi-a placut orasul, e foarte autentic, prietenos. Am stat intr-o camera calda, chiar langa souk. Din pacate n-am reusit sa ne organizam la timp si pentru o tura cu camilele.

Next slide

O parte din drum e pe pista insa pe urma am intrat pe dune, un drum mai scurt cu cativa km dar mult mai greu. Cand se blocheaza o masina a doua trebuie manevrata cu grija sa nu se blocheze si ea. Altfel ramai acolo, pe burta, cu rotile in aer sau ingropat in nisip. Dupa 60km pe pista, restul de 20 i-am facut in mai mult de 4h. Pe drum la o masina s-au rupt ambele prinderi de la bara de stabilizare pe spate. Trebuie sudate in Douz. A fost o mica parte din experienta off-road planuita sa completeze vacanta tunisiana.

Next slide

Am ajuns pe la 6 la Camp Mars, cu siluetele albe ale corturilor protejate de nisip de muntele Tembaine. Nu era nimeni, decat bucatarul si nepotul patronului asa ca am negociat un pret bun. A meritat sa venim aici, fara nimeni, niste corturi imparatesti cu draperii si paturi din fier forjat in mijlocul desertului. Se intuneca repede primavara si odata cu intunericul vine un frig dureros.

Next slide

Am reusit sa fac un foc din cateva vreascuri colectate mai devreme pe drum si am stat la foc sub stele discutant cu cei trei oameni care mai erau pe aici: bucatarul, nepotul si un nomad analfabet pe care-l durea stomacul si avea o punga cu medicamente. Oamenii prietenosi. Am vorbit vrute si nevrute, despre desert, dictatori, bordeluri, alcool, religie si pretul motorinei.

Next slide

In cort/pat/sac/paturi n-a fost tocmai cald dar am dormit bine si m-am trezit dis de dimineata. Am urcat sus pe dune cautand un pic de soare. Nisipul e cand tare, cand moale sa te afunzi pana la genunchi. Pare ca soarele a inceput sa-si reia drepturile in desert.

Next slide

Next slide

Leave a Reply

*