Gandindu-ma la ceva bun azi am ajuns de la imaginea/gustul retetei chinezesti de porc cu sos caramel la mai multe idei (1, 2) pe care le-am combinat.
Chiftelute, chiftelute
Ingrediente
- carne tocata (am folosit cam 500g de carne tocata de porc si vita)
- 1 ceapa
- putina paine (miezul de la o felie uscata) sau 2 linguri pesmet
- baza de orez fiert cu sare si cuisoare sau cous cous
- mirodenii pentru carne: patrunjel, sare, piper, coriandru
- 1 ou
- bulion, morcov
- mirodenii pentru sos: cardamon, piper, coriandru, ardei iute (chilli pepper)
- susan pentru experiment de chiftelute
Metoda
- am taiat ceapa mic de tot
- intr-un bol am amestecat carnea cu jumatate din ceapa taiata, painea inmuiata cu apa si stoarsa pesmet, oul, patrunjelul bine taiat
- am facut niste bilute din amestec cam de 2 cm in diametru (cam cat o nuca) pe care le-am prajit in ulei
- o parte din bilute le-am dat prin susan inainte sa le prajesc
- restul de ceapa si morcovul ras l-am calit cu putin ulei adaugand pe urma mirodeniile si bulionul. Trebuie sa fie destul sos astfel incat sa cuprinda chiftelutele fara susan. Ca masura pentru iuteala am folosit 2 chilli pentru 20 chiftelute si a fost super suficient.
- am lasat sa fiarba cam 5 min si am adaugat chiftelutele pentru inca 5 min sa se imbibe cu sos
- am servit peste o baza de orez fiert cous cous si chiftelutele cu susan separat ca aperitiv
- pofta buna :)