Povestea termometrului

A fost o data ca niciodata un mos si o baba. Si mosul si baba aveau un fecior. De mic feciorul era cam bolnavicios. Si baba ii dadu un termometru. Era un termometru special, din sticla cu o nestemata argintie care arata temperatura. Asa feciorul isi stia totdeauna temperatura si cand sa ia paracetamol.

Feciorul crescu, crescu si uita sa-si ia temperatura. Intr-o zi, cand se trezi, feciorul era bolnav. Cauta termometrul peste tot si nu-l gasi. Intoarse oale, cutii cautand termometrul. Se duse la farmacie sa cumpere un termometru. Isi cumpara un termometru cu 2 galbeni si-si lua temperatura si paracetamulul si se facu bine. Dar feciorul nu avu grija de termometru si-l pierdu.

Anii trecura si intr-o zi feciorul era iar bolnav. Fara griji se duse iar la farmacie si farmacista spana/rosie/verde incerca sa-i vanda un termometru care costa 30 de galbeni. Feciorul nu intelese si farmacista ii explica ca nu mai exista termometre decat digitale, cu ecran si baterii. Feciorul nu-si lua termometru, se duse acasa si bolii cateva zile bune.

Morala povestii este: aveti grija de termometre ca nu mai exista decat din alea digitale, cu ecran si baterie. Cand esti bolnav trebuie mai intai sa te duci sa cumperi baterie pentru termometru.

Leave a Reply

*