In piata a venit toamna. Tarabele cu fructe sunt pline doar cu mere si cateva gutui. Doar intr-un colt, la taraba cu fructe uscate, o babuta vindea castane. Mi-era pofta si am lasat-o sa-mi povesteasca cum se prepara

  • se cresteaza castanele destul de mult ca sa permita sa se umfle si sa fie mai usor de decojit
  • se lasa la cuptor la foc mic mic pentru 10 – 15 minute
  • se pun apoi intr-un prosop ud pentru 5 – 10 minute ca sa fie mai usor de decojit

Castane coapte Castane coapte

O data scoase din cuptor miroseau prea bine asa ca mi-am ars varfurile degetelor ca sa ajung la pulpa aromata. Calde, dulci, cu aroma tare de migdale, zahar ars si scortisoara toate la un loc castanele de anul asta s-au potrivit bine de tot.

Comments:

Amalia -

Multumesc ca mi-ai vizitat blogul, te invit sa incerci retetele…ca un mic sfat referitor la castane desi cred ca a cam trecut sezonul, cele lucioase sunt proaspete, cele mate sunt vechi.


len -

Ai o multime de bunatati, yumm. Merci pentru sfat, cred ca s-au terminat castanele dar o sa stiu la anul. Poate te tentez si eu cu vreo reteta de pe-aici ca de la pofticios la pofticios.


irina -

Mamă ce poftă mi-ai făcut! migdale, zahăr ars şi scorţişoară, zici :)?


len -

@Irina: Cam asa zic, anul asta am gasit niste castane dolofane tare bune :)


giorgiana -

oooopppss am citit “reteta” cu 5 minute prea tirziu. Sint deja in cuptor…necrestate…