Iata inca o reteta cu cod in care am incercat sa inviorez si mai tare codul cel plictisitor cu un sos picant.
Update 20090127: am incercat reteta si cu merlucius si pangasius. Merlucius-ul a fost cel mai gustos si pangasius-ul cel mai peste si mai putin plictisitor.
Cod in sos picant
Ingrediente
- 1/2 kg file de cod inghetat
- 1 ceapa, 1 morcov
- condimente: 1/2 ardei rosu uscat, coriandru, piper, patrunjel. Gradul de iutenie al sosului depinde de ardei. Se poate folosi fie ardei chili mic de tot foarte iute 1 bucata fie ardei mare romanesc uscat cam 1/2.
- 2 linguri de bulion
Metoda
- am dezghetat bine codul pe cea mai mica setare cam 20 minute pe urma l-am uscat cu un servet
- am taiat ceapa, am ras morcovul, am maruntit ardeiul si apoi am inceput sa le calesc in ulei
- dupa 2-3 minute am creat un loc in mijlocul tigaii unde am pus codul pe care l-am acoperit cu ceapa ca sa se patrunda cu miros si aroma
- am adaugat restul de condimente si sare
- am acoperit si am lasat cam 5 minute pe foc mic pe urma am intors codul si am lasat inca 5 min
- am adaugat bulionul amestecat cu apa (cam 1/2 pahar in total) si am amestecat cu grija sa nu se sparga pestele
- am acoperit din nou pentru inca 5 minute
- pofta buna