O reteta inspirata de aici cu un nume nu tocmai obiectiv care m-a surprins intr-un mod foarte placut prin textura si gustul complet schimbate ale dovleceilor din cauza lamaii.

Dovleceii minunati Dovleceii minunati

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1 lamaie
  • 2 oua
  • 2/3 cana de faina
  • tarhon

Metoda

  • am taiat dovleceii in patru si apoi feliute subtiri si i-am prajit intr-o tava de teflon cu putin ulei de masline, cu capac, pana s-au inmuiat si au devenit translucizi (cam 5-10 min). Pe urma i-am scos intr-o strecuratoare sa se scurga lichidul si i-am pus intr-o farfurie. Am turnat peste ei zeama de la o lamaie.
  • am batut ouale, am adaugat sare si piper si apoi dovleceii cu tot cu zeama lasata de lamaie si am adaugat faina si tarhon maruntit. Rezultatul a fost o compozitie foarte similara cu cea de omleta/clatita pe care o fac din cand in cand.
  • am turnat din compozitie intr-o tigaie cu extrem de putin ulei de masline destul cat sa fac niste “clatite” cam de 15 cm diametru. Mi-au iesit 3 astfel de “clatite” din masurile de mai sus.
  • Yummy, pofta buna.

Dovleceii minunati Dovleceii minunati