Inca o reteta cu peste, foarte buna si un pic diferita prin sosul cu rozmarin.
Dorada la cuptor
Ingrediente
- Dorada proaspata (ne-inghetata) pe care am gasit-o la Real, pana acum locul cu cel mai mult si interesant peste din oras, sigur ma voi intoarce desi e cam departe
- rozmarin macinat, lamaie, usturoi, ulei de masline, sare, piper
- cartofi pentru garnitura
Metoda
- am curatat dorada. Atentie, spatiul unde sunt organele interne e foarte mic asa ca mare atentie sa nu spargeti fierea cand curatati.
- am umplut-o cu 2 feli de lamaie, 1 catel de usturoi macinat. Am adaugat sare, piper, o lingurita de rozmarin macinat si o lingura de ulei de masline si am impachetat totul in folie de aluminiu. Condimentele trebuie distribuite uniform in interior si in exterior.
- am pus la cuptor intr-o tava de sticla pentru 25 minute verificand o data la 15 minute
- intre timp am fiert cartofii cu multa sare si am pregatit un sos din 2 lingurite de rozmarin macinat, 2 linguri de ulei, zeama de la jumatate de lamaie si o lingura de apa. Sosul seamana cu un pesto foarte subtire si l-am amestecat bine ca sa transform uleiul cu zeama de lamaie.
- cand dorada a fost gata am scos-o pe o farfurie si am presarat cateva lingurite din sos deasupra
- deasupra cartofilor am pus o feliuta subtire de unt ca sa se topeasca si cateva lingurite de sos
- pofta buna :)
Dorada la cuptor