Nu o data m-am uitat cu pofta la una din nenumaratele variante ale acestei retete foarte simple de fapt.

Hasselback potatoes Hasselback potatoes

Reteta consta de fapt in cartofi decojiti la cuptor condimentati in diferite feluri. Singurul secret e modul in care sunt taiati initial ca un fel de pieptene avand grija ca feliile de 3-4mm sa ramana prinse intre ele. Iata ce iese. Rezultatul depinde doar de mirodenii: sare, piper, coriandru, etc. si de felul cartofului. Sunt un prost cunoscator al tipurilor de cartofi si al modului in care acestia sunt mai buni pentru copt, fiert, piure, etc asa ca orice sugestie e bine venita.

Comments:

Mihaï -

Cartofii rosii sunt mai tari. M-am obisnuit cu cartofii albi ca sa nu mestec prea mult la ei, sortiment mare ca sa fie usor de curatat.


carlitos -

Hm… ce bine arata! Seamana oarecum cu o reteta pe care eu o gatesc destul de des, atunci cand sunt in criza de timp sau inspiratie, dar mai ales atunci cand decid sa fac curatenie in frigider… Eu le spun “cartofi evantai”, am pus si reteta pe blog ( http://www.jocurban.ro/2009/03/14/cartofi-evantai/ ), de obicei tai cartofii “piaptan” si intre felii indes tot ce gasesc prin frigider: unt, telemea, mezeluri… dar acum abia mi-am dat seama ce gustosi trebuie sa fie si fara atatea ingrediente… innobilati doar cu putin unt si condimente. Eu ii coc in folie de aluminiu, dupa ce in prealabil i-am curatat de coaja… tu cum ai procedat? Cum spunea si Mihai, cartofii rosii sunt mai tari (se recomanda la retetele unde dorim sa ramana bucatile cat mai intacte), iar cei galbeni mai sfaramiciosi (se recomanda indeosebi la piure). Cartofii noi sunt, de asemenea, cei mai tari, ideali pentru preparat natur sau prajiti.


len -

@mihai: Imi povestea cineva de curand despre pepeni cum producatorii nu mai vb decat in numere: codul variantei (SN) folosite. Am o impresie destul de tare ca se aplica aceiasi chestie si la cartofi. Nu mai sunt de mult soiuri simple. @carlitos: i-am pus la cuptor intr-o tava de sticla cu putin ulei si unt, nu i-am invelit in nimic, din cand in cand i-am scos si am turnat cu o lingura din zeama peste ei ca sa nu se arda.