Bean sprouts s-ar traduce la o prima gandire: muguri (germeni) de fasole dar de fapt bean inseamna mai curand bob ca in soy beans. Mai ales ca bean sprouts sunt de cele mai multe ori din altceva decat fasole gen soia sau linte. Cert e ca apar in multe retete si m-am gandit ca nu e asa de greu sa-i cresc singur. Nici nu e, ai nevoie doar de timp (4-5 zile) si putina rabdare.

Bean sprouts Bean sprouts

Metoda

  • boabele de “fasole” se spala si se lasa in apa peste noapte
  • a doua zi se scurg bine si se lasa intr-un borcan acoperit cu tifon, la temperatura camerei, eventual lasat pe o parte si acoperit cu o carpa astfel incat lastarii cand ies sa fie albi, lasand sa intre totusi aer
  • timp de 4-5 zile in fiecare dimineata si seara se spala si se scurg bine si apoi se lasa la “crescut”
  • sunt gata cand incep sa iasa radacini din micile tulpini
  • se spala si se usuca bine si apoi se pastreaza la frigider