Imi place foarte mult pestele. Din pacate alternativele sunt foarte limitate desi mi-as dori sa gasesc o sursa de peste variat si proaspat. Pana una alta iata o reteta foarte simpla cu pastrav.
Ingrediente
- 2-3 cartofi
- 2 pastravi curatati
- mirodenii: usturoi, rozmarin, coriandru, piper, sare, …
Metoda
- se curata si se taie cartofii feliute un pic mai mari decat pentru cartofi prajiti
- intr-un vas se amesteca cartofii cu rozmarin, coriandru, piper, sare si un pic de ulei de masline
- se pun la cuptor intr-un vas de sticla
- pestele se condimenteaza si el si se pune deoparte
- intr-un mojar se amesteca 2 catei usturoi, rozmarin, coriandru, piper, sare, o lingurita de otet de ginger, apa pana iese un fel de mujdei sos mai gros si foarte aromat
- cartofii se lasa la cuptor 20 minute, apoi se adauga pestele deasupra pentru inca 10 minute
- in farfurie se pune un pastrav, se presara cu sosul cu mirodenii si apoi se adauga cartofii, se lasa 2-3 minute astfel incat pestele sa absoarba zeama
- pofta buna