Pastrav la cuptor cu cartofi si rozmarin

Imi place foarte mult pestele. Din pacate alternativele sunt foarte limitate desi mi-as dori sa gasesc o sursa de peste variat si proaspat. Pana una alta iata o reteta foarte simpla cu pastrav.

Pastrav la cuptor cu cartofi

Pastrav la cuptor cu cartofi

Ingrediente

  • 2-3 cartofi
  • 2 pastravi curatati
  • mirodenii: usturoi, rozmarin, coriandru, piper, sare, …

Metoda

  • se curata si se taie cartofii feliute un pic mai mari decat pentru cartofi prajiti
  • intr-un vas se amesteca cartofii cu rozmarin, coriandru, piper, sare si un pic de ulei de masline
  • se pun la cuptor intr-un vas de sticla
  • pestele se condimenteaza si el si se pune deoparte
  • intr-un mojar se amesteca 2 catei usturoi, rozmarin, coriandru, piper, sare, o lingurita de otet de ginger, apa pana iese un fel de mujdei sos mai gros si foarte aromat
  • cartofii se lasa la cuptor 20 minute, apoi se adauga pestele deasupra pentru inca 10 minute
  • in farfurie se pune un pastrav, se presara cu sosul cu mirodenii si apoi se adauga cartofii, se lasa 2-3 minute astfel incat pestele sa absoarba zeama
  • pofta buna

Leave a Reply

*