Pui cu busuioc: o reteta rapida dictata de ingrediente si inspiratia de moment dar cu un rezultat surprinzator. Aroma si textura. Yumm.

Basil chicken Basil chicken

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui
  • 1/2 ceapa rosie
  • un ardei galben
  • un ardei iute
  • doi pumni de frunze proaspete de busuioc
  • sos de soia
  • ulei de masline
  • baza de orez alb

Metoda

  • se taie ceapa cerculete
  • se taie puiul cubulete mici
  • se taie ardeii cat mai subtire. In functie daca se scot semintele ardeiului iute se poate controla cat de iute va fi reteta.
  • se prajeste ardeiul cu carnea in 1 lingura de ulei de masline cam 90%
  • se pun deoparte
  • se prajeste separat ceapa in 2 linguri de ulei de masline
  • se adauga apoi carnea si dupa 5 minute si busuiocul
  • se lasa un pic de tot si apoi se adauga 2 linguri de sos de soia. Busuiocul se distruge prin caldura deci aroma poate fi controlata in functie de cat timp se lasa. 1-2 minute ar trebui sa fie de ajuns si apoi inca 1 minut cu sosul de soia. Daca sosul de soia e sarat atunci nu trebuie pusa sare inainte.
  • se serveste cu o baza de orez alb (fiert cu sare si cuisoare)
  • pofta buna

Comments:

Doina -

Niciodata nu am crezut ca oa sa maninc ceva cu busuioc , dar am mincat pesto si ma to gandeam cum folosesc romanii busuiocul. In partea tarii de unde sunt nu se fosloseste busuioc.
Am sa prepar reteta ta si am sa revin cu comentarii.Mersi pentru idee Am niste busuioc cultivat (in balcon) si o sa se usuce curand. L-am pus ca sa fac pesto


Len -

Da, de la pesto am pornit si eu dar busuiocul folosit la pesto e un gigant comparativ cu asta de la noi, e o specie cu frunze mult mai mari si mai carnoase. Am studiat un pic si am gasit retete cu busuioc in bucataria thailandeza. Reteta asta e inspirata din ele adaptaptand la ingredientele disponibile aici. Iti urez pofta buna, e o reteta foarte simpla si care imi place mult de tot. Sa-mi zici cum a iesit.