De cateva luni rodiq tot incearca sa ma co-intereseze in reteta asta asa ca intr-un final m-am apucat de “comanda” si iata ce a iesit:
Germknoedel
(reteta revizuita si poza noua pe 25-11-2009)
Ingrediente
- 2 cani de faina
- 3 sferturi pachetel de drojdie (de aici tb sa vina numele)
- 1 ou
- 1/2 lingurita de sare
- cam 1/8 pachet normal unt
- 2 linguri de zahar
- 2-3 linguri de lapte. Laptele trebuie sa fie foarte putin, rolul lui e doar de a se amesteca cu zaharul si cu drojdia
- sos de vanilie (gata facut tb sa recunosc)
- seminte de mac
- zahar pudra (cu scortisoara)
- dulceata cat mai solida (am folosit dulceata de zmeura tare si un semi-serbet)
Metoda
- toate ingredientele se lasa sa ajunga la temperatura camerei
- se amesteca zaharul, laptele si drojdia si se lasa 5 min
- se amesteca apoi cu faina, ouale, untul si sarea
- rezulta o compozitie care e prea dura ca sa fie mestecata cu mixerul
- se lasa undeva acoperita la cald 30 min
- se pune la fiert apa cu sare
- se fac niste galusti de coca in care se pune cam o lingura de dulceata. Trebuie sa fie foarte bine inchise. O galusca are cam 5-7 cm in diametru va creste pana pe la 10. Din compozitia de mai sus au iesit 4 galuste.
- cand apa fierbe se pun la fiert pentru 10 – 15 minute. E foarte important sa fie inchise altfel dulceata se va scurge oricat de tare ar fi.
- se scot din apa si se lasa doar cateva minute, pe urma se acopera cu sos de vanilie, zahar pudra, mac si iar zahar pudra.
- pofta buna
Germknoedel
Comments:
rodiq -
Tare bun, tare bun. De mult nu am mancat o prajitura cu atata pofta … Seamana cumva cu un cozonac, dar si cu o budinca. Si sosul de vanilie … Trezeste o multime de amintiri.