O reteta de post, savuroasa si relativ usor de facut inspirata doar de vinetele si dovleceii noi din piata si respectiv din frigider :)

Curry de  vinete Curry de vinete

Ingrediente

  • o vanata cat mai coapta
  • optional: 1 dovlecel
  • o ceapa, usturoi, ginger
  • 1/2 lingura de chimen
  • optional: 1/2 lingura curry madras
  • 3-4 rosii mici
  • 1 ardei iute uscat
  • baza de orez

Metoda

  • se taie cubulete vanata si dolvecelul
  • se prajeste ceapa cu usturoiul, gingerul, ardeiul iute taiat marunt. La sfarsit se adauga pentru 5 minute chimenul cat sa inceapa sa umple bucataria de miros
  • se prajeste apoi curry-ul cu grija sa nu se arda
  • se adauga vanata si dovlecelul si se lasa pana se inmoaie
  • se adauga apoi rosiile maruntite si se lasa pe foc mic pana scad mult
  • se serveste peste baza de orez
  • pofta buna