dumplings?

Totul a pornit de la germknoedel si ideea de a folosi aluatul si pentru altceva. Asa ca rezultatul a iesit ceva fara nume care am aflat ca intra in categoria dumpling si exista sub diferite nume si forme in toate bucatariile (momo, jiaozi, nume in romana?, etc.).

Dumplings

Dumplings

Ingrediente

  • aluat: 1 ou, faina (cam 1 cana), putin unt.
  • umplutura: carne tocata, 2 rosii, pasta de tomate, ceapa, ardei iute, ginger, tarhon
  • sosul de fierbere: apa, pasta de tomate, sare, piper

Metoda

  • am facut un aluat cu o consistenta similara cu cea pentru minciunele
  • am prajit ceapa tocata cu ginger si ardei iute adaugand apoi carnea tocata, rosiile taiate marunt si o lingura de bulion, sare si piper pentru un sos gros in care am adaugat tarhon taiat cam cu 5 minute inainte sa-l iau de pe foc pentru o aroma speciala
  • am intins aluatul si l-am taiat in patratele pe care le-am umplut cu o parte din sosul gros obtinand niste piramide avand grija sa fie bine inchise
  • intre timp am facut un sos subtire din pasta de tomate cu apa sare si piper gandindu-ma sa fie destul cat sa pot fierbe in el piramidele fara insa sa fie prea mult sos (am folosit o cratita cu baza mica)
  • cand sosul subtire a inceput sa fiarba am pus piramidele (erau acoperite cam 2/3) si le-am lasat cam 10 minute intorcandu-le din cand in cand si avand grija sa nu se lipeasca
  • la final am servit piramidele acoperindu-le cu sos (rest din sosul gros si cel subtire)
  • pofta buna
Dumplings

Dumplings

Leave a Reply

*