Totul a pornit de la germknoedel si ideea de a folosi aluatul si pentru altceva. Asa ca rezultatul a iesit ceva fara nume care am aflat ca intra in categoria dumpling si exista sub diferite nume si forme in toate bucatariile (momo, jiaozi, nume in romana?, etc.).
Dumplings
Ingrediente
- aluat: 1 ou, faina (cam 1 cana), putin unt.
- umplutura: carne tocata, 2 rosii, pasta de tomate, ceapa, ardei iute, ginger, tarhon
- sosul de fierbere: apa, pasta de tomate, sare, piper
Metoda
- am facut un aluat cu o consistenta similara cu cea pentru minciunele
- am prajit ceapa tocata cu ginger si ardei iute adaugand apoi carnea tocata, rosiile taiate marunt si o lingura de bulion, sare si piper pentru un sos gros in care am adaugat tarhon taiat cam cu 5 minute inainte sa-l iau de pe foc pentru o aroma speciala
- am intins aluatul si l-am taiat in patratele pe care le-am umplut cu o parte din sosul gros obtinand niste piramide avand grija sa fie bine inchise
- intre timp am facut un sos subtire din pasta de tomate cu apa sare si piper gandindu-ma sa fie destul cat sa pot fierbe in el piramidele fara insa sa fie prea mult sos (am folosit o cratita cu baza mica)
- cand sosul subtire a inceput sa fiarba am pus piramidele (erau acoperite cam 2/3) si le-am lasat cam 10 minute intorcandu-le din cand in cand si avand grija sa nu se lipeasca
- la final am servit piramidele acoperindu-le cu sos (rest din sosul gros si cel subtire)
- pofta buna
Dumplings