Germknoedel

De cateva luni rodiq tot incearca sa ma co-intereseze in reteta asta asa ca intr-un final m-am apucat de “comanda” si iata ce a iesit:

Germknoedel

Germknoedel

(reteta revizuita si poza noua pe 25-11-2009)

Ingrediente

  • 2 cani de faina
  • 3 sferturi pachetel de drojdie (de aici tb sa vina numele)
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita de sare
  • cam 1/8 pachet normal unt
  • 2 linguri de zahar
  • 2-3 linguri de lapte. Laptele trebuie sa fie foarte putin, rolul lui e doar de a se amesteca cu zaharul si cu drojdia
  • sos de vanilie (gata facut tb sa recunosc)
  • seminte de mac
  • zahar pudra (cu scortisoara)
  • dulceata cat mai solida (am folosit dulceata de zmeura tare si un semi-serbet)

Metoda

  • toate ingredientele se lasa sa ajunga la temperatura camerei
  • se amesteca zaharul, laptele si drojdia si se lasa 5 min
  • se amesteca apoi cu faina, ouale, untul si sarea
  • rezulta o compozitie care e prea dura ca sa fie mestecata cu mixerul
  • se lasa undeva acoperita la cald 30 min
  • se pune la fiert apa cu sare
  • se fac niste galusti de coca in care se pune cam o lingura de dulceata. Trebuie sa fie foarte bine inchise. O galusca are cam 5-7 cm in diametru va creste pana pe la 10. Din compozitia de mai sus au iesit 4 galuste.
  • cand apa fierbe se pun la fiert pentru 10 – 15 minute. E foarte important sa fie inchise altfel dulceata se va scurge oricat de tare ar fi.
  • se scot din apa si se lasa doar cateva minute, pe urma se acopera cu sos de vanilie, zahar pudra, mac si iar zahar pudra.
  • pofta buna
Germknoedel

Germknoedel

One Response

  1. Tare bun, tare bun. De mult nu am mancat o prajitura cu atata pofta … Seamana cumva cu un cozonac, dar si cu o budinca. Si sosul de vanilie … Trezeste o multime de amintiri.

Leave a Reply

*