Hummus

Cand am facut chana masala am zis sa fiu un pic eficient si am pastrat o parte din boabele fierte de naut si din lichidul in care a fiert ca sa fac hummus. Bine inteles ca l-am facut imediat, doar ca mi-a luat un pic mai mult timp sa povestesc.

Hummus

Hummus

Ingrediente

  • 200g de boabe de naut
  • 50g susan
  • 1 lingurita chimen
  • zeama de lamaie
  • praf de chili (chili pepper powder)
  • ulei de masline
  • muguri de pin (optional)

Metoda

  • am pus boabele de cu seara la inmuiat si a doua zi le-am fiert cam 1.5 – 2h pana s-au inmuiat bine fara sa se sparga
  • in blender am pus susanul, chimenul si un pic de coriandru si le-am sfarmat. Am fost surprins sa vad ce bine s-au transformat in praf caci n-am avut pasta de susan iar cea pe care o gasisem era intr-un borcan de plastic mare si urat, nu mi-a placut :)
  • am adaugat apoi nautul si am amestecat in continuare adaugand un pic din lichidul in care a fiert, 2-3 lingurite de zeama de masline, 3-4 linguri de ulei, 1 lingurita de praf de chili, sare. Am facut asta pana am obtinut consistenta dorita si gustul caracteristic. Am evitat sa pun prea mult ulei sau sa-l fac prea lichid.
  • la sfarsit am rumenit un pic mugurii de pin intr-o tigaie fara ulei cam 2-3 minute, i-am adaugat deasupra si am presarat si un pic de praf de chili pentru culoare.
  • pofta buna :)

2 Responses

  1. Salut.

    Borcanul ala urat de plastic e foarte ok. Am folosit 2-3 borcane de tahini pana acum si este foarte gustoasa. Poti sa cumperi cu incredere.
    Sa nu uiti sa pui la final si patrunjel (cumpara humus de la snack atttack sa iti faci o idee cum este cu patrunjel).
    Bafta

  2. Merci Andrei, o sa incerc.

Leave a Reply

*