Pacatoasele negrese

Aceasta este o reteta de post pentru niste prajituri pe cat de gustoase pe atat de simplu de facut. Si totusi parca rezultatul e prea bun, aproape pacatos de bun. Am folosit o tava de 20 pe 30 cm asa ca am dublat cantitatile din reteta care mi-a servit de inspiratie (thank you). Seamana foarte mult cu negresele de cand eram mic.

Negrese de post

Negrese de post

Ingrediente

  • 3 cani de faina
  • 1 1/2 cana de zahar
  • 5 linguri de cacao
  • 2 pliculete de expresso (hmm, nu mi s-au parut absolut necesare. Am folosit din acelea instant, un pliculet are 1.8g.)
  • 2 lingurite bicarbonat (nu puneti mai mult altfel s-ar putea sa se simta, mai ales cand prajitura e calda)
  • 1 lingurita de sare
  • 1 fiola extract de vanilie
  • 2 lingurite de otet
  • jumatate cana de ulei
  • 2 cani de apa

Metoda

Metoda e foarte simpla. Doar am amestecat toate ingredientele praf (faina, cacao, zahar, bicarbonat) bine cu o lingura si apoi am adaugat otetul, uleiul si apa. Am omogenizat bine cu mixerul si am turnat compozitia in tava pe care am pus-o la cuptorul pe care il incalzisem in prealabil cat timp am pregatit compozitia. Ca de obicei am lasat cuptorul pe una din setarile cele mai mici (2 liniute :). Am verificat la 20 minute si apoi din 5 in 5 minute verificand cu o scobitoare cu metoda clasica: cand scobitoarea iese curata, prajitura e gata. A crescut mult mai mult decat ma asteptam si s-a dovedit foarte greu de pastrat, pur si simplu disparea din tava. Pofta buna.

Negrese de post

Negrese de post

5 Responses

  1. Are textura foarte faina aluatul, din cate vad eu :), o sa le tin minte.

  2. Da, un pic neasteptat pentru cat de simple sunt ingredientele.

  3. am facut prajiturica la cat e de simpla nu ma asteptam sa fie asa buna,e delicioasa

  4. :) imi pare bine ca ti-a placut

  5. Prajitura arata foarte bine,o voi incerca si eu.

Leave a Reply

*