Pufoasa cu glazura

Intr-un final am ajuns si eu la “next-evolution” in ceea ce priveste prajiturile cu faina. Iata rezultatul:

Pufoasa cu glazura

Pufoasa cu glazura (updated 19-oct-2009)

Ingrediente

Pentru blat:

  • mai mult de 100g faina (jumatate de cana) si 1/2 lingurita de praf de copt
  • mai putin de 100g zahar (jumatate de cana) [da, stiu ca nu au aceiasi densitate :)]
  • 4 oua
  • 3 linguri de unt
  • aroma de vanilie

Pentru glazura:

  • jumatate de cana de lapte
  • 1 1/2 cana de zahar
  • 1 lingurita de unt
  • aroma de vanilie sau lamaie

Metoda

Blatul:

  • se bat ouale pana devin spumoase
  • se adauga zaharul si se amesteca pana ce e bine omogenizat si s-a deschis la culoare (cam 5 min)
  • se adauga faina treptat mestecand foarte incet si doar un pic. In faina se poate pune 1/2 lingurita de praf de copt
  • se amesteca usor si untul topit eventual cu o lingura ca sa nu se piarda din aerul care a fost incorporat in oua
  • se toarna amestecul intr-o tava bine unsa cu unt inainte si se lasa la cuptor pentru 30 min. Am folosit o tava de sticla prin care se si vede cand incepe sa se rumeneasca.

Glazura:

  • cam la 15 min dupa ce s-a pus la cuptor blatul se  poate incepe glazura
  • se topeste usor untul si apoi se adauga zaharul si untul intr-un ibric. Atentie: tb sa fie un ibric mare, amestecul se umfla tare.
  • se amesteca continuu pana incepe sa fiarba si apoi se da pe foc mic si se mai amesteca incetisor ca sa nu se arda inca 10 minute
  • se adauga aroma de vanilie, se lasa un pic sa se raceasca (5 min) si pe urma se amesteca pana incepe sa se intareasca. Dupa vreo 5 minute m-am plictisit asa ca am batut 5 min, lasat 10 minute la gheata si batut inca 5 min. Trebuie sa aiba o consistenta buna pentru turnat. Intre timp ar trebui sa fie gata si blatul.
  • blatul se lasa un pic sa se raceasca si apoi se intoarce si se acopera cu glazura
  • se poate servi imediat ce s-a racit
  • pofta buna
Pufoasa cu glazura

Pufoasa cu glazura

Cred ca ar fi o super chestie daca as gasi o reteta de glazura de lamaie. Oricum prajitura e super pufoasa si buna. Chiar ma gandeam, in lipsa de inspiratie in ceea ce priveste numele sa o numesc prajitura minunata :)

2 Responses

  1. cred ca e foarte buna…

  2. @lili: e intr-adevar tare buna, yumm. Merci ca ai trecut pe aici.

Leave a Reply

*