Bun, nu stiu ce sa zic de titlu dar altul nu am si se potriveste destul de bine. Reteta e de fapt cea de aici cu cateva observatii. E o reteta foarte simpla care are ca idee realizarea unui sos aromat si picant in care se pun cartofi care vor absorbi aromele. Madras vine de la curry madras care sta la baza sosului.

Madras potatoes Madras potatoes (photo updated 2011-01-08)

Ingrediente

  • 3-4 cartofi mijlocii
  • 1-2 rosii
  • (optional) 1 morcov mic
  • (optional) carne de pui
  • condimente: curry madras, ceapa, usturoi, ginger murat, cardamon, ardei iute uscat (optional)
  • cascaval

Metoda

  • cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert
  • intre timp se rade morcovul (pe care l-am folosit ca sa dea o nota dulceaga mancarii), se taie marunt ceapa, usturoiul, gingerul murat si rosiile
  • cand sunt fierti cartofii se scot, clatesc, strecoara si se lasa deoparte
  • daca se pune carne aceasta se taie cubulete si se prajeste un ulei incins cu 1 lingura de curry. Atentie, curry-ul se arde imediat. Dupa ce s-a prajit se pune deoparte.
  • In ulei de masline incins se prajesc pe foc mic 1-2 linguri de curry, apoi se adauga ceapa, usturoiul si gingerul care se calesc impreuna cu morcovul pana te innebuneste mirosul
  • se adauga apoi rosiile si se lasa pe foc mic cu capac sa se amestece toate bine pana se topesc rosiile
  • se adauga apoi carnea, cartofii, un pic de apa si 3-4 bucati de cardamon spart ca sa iasa semintele
  • se mai lasa 5 min si apoi se stinge focul, se pune cascavalul deasupra si se lasa cu capac cateva minute pana se topeste cascavalul
  • mancarea e buna calda, dar nu fierbinte incat sa poti distinge foarte bine atat curry-ul: dulceag iute, gingerul: aromat, cardamonul: specific
  • pofta buna