Cautand idei pentru retete cu linte am gasit ceva ce incercasem mai demult fara sa stiu ca are numele de Mujaddara. De data asta am gasit proportiile si gustul perfect impreuna cu carne de berbecut.

Mujaddara Mujaddara

Ingrediente

  • 1/2 cana orez
  • 1 cana linte
  • 2 cepe mari
  • 2 catei usturoi
  • zeama de la 1/2 lamaie

Metoda

  • se pun la fiert 4 cani apa cu sare si piper
  • se adauga lintea
  • intre timp se spala foarte bine orezul
  • se lasa sa dea un clocot pentru ca lintea fierbe mai greu decat orezul
  • se adauga orezul si se mesteca din timp in timp adaugand apa daca mai e nevoie
  • intre timp se taie cepele si se calesc in ulei de masline impreuna cu cateii de usturoi
  • se mesteca alternativ ceapa si orezul cu lintea. Atentie, se arde/lipeste foarte usor.
  • cand e gata lintea si orezul si a scazut apa (ar trebui sa se intample in acelasi timp) se adauga ceapa calita si se mesteca bine impreuna cu zeama de lamaie
  • se serveste calda
  • pofta buna.