In primul rand, multumiri lui Fry pentru articolul atat motivational cat si foarte folositor. A trecut o multime de timp de cand am mancat pentru prima data sushi si in tot acest timp nu m-am gandit niciodata cat de simplu este de facut. In Franta colegii nu ma prea intelegeau de ce frecventez atat de des restaurantul japonez de langa birou insa in timp ce pentru ei era ceva super comun pentru mine era ceva “super” caci din pacate la noi e mult prea greu si scump sa mananci sushi, ca de altfel multe alte tipuri de mancaruri diferite de friptura cu cartofi prajiti. Initial m-am gandit sa scriu o reteta ca toate celelalte dar avand in vedere numarul mare de retete de sushi de pe net mi s-a parut un pic hilar asa ca voi pune doar niste poze si cateva observatii.

Rezultatul

Click for the original image

Umplutura

Click for the original image
pe net am gasit ca se poate pune cam orice in sushi insa intr-un final m-am razgandit asupra ingredientelor. Am pus doar: morcovi fierti, fructe de mare, masline si hering marinat toate taiate ca niste betigase.

Rulourile de sushi

Primul rulou: morcovi si fructe de mare:
Click for the original image
Al doilea (si al treilea) rulou: morcovi, fructe de mare, herring si masline:
Click for the original image

Cateva idei

  • cred ca e bine de folosit o oala cu baza nu foarte mare, asa se lipeste cat mai putin orez
  • orezul de sushi n-are nimic de-a face cu cel pentru pilaf, e repede mult mai repede si reactioneaza cu totul altfel asa ca puteti uita totul. Un exemplu simplu e proportia de apa/orez (1.25:1 pentru sushi si 3.5:1 pentru orezul normal).
  • e bine sa lasi 1-2 cm spre capatul unde vei inchide ruloul. Asa eviti probleme cu orez in exces.
  • complexitatea e similara sau mai mica decat majoritatea retetelor de aici
  • proportiile folosite pentru orez: 250g de orez (s-a pierdut destul pe fundul cratitei), 2 linguri otet, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita sare. Am umplut 3 nori sheet si au rezultat 19 sushi (pana m-am prins care e latimea potrivita). As zice ca e destul pentru 4 persoane.
  • toate ingredientele m-au costat cam 60RON (fara umplutura) insa mai am o portie de orez, 3 de nori si nenumarate pentru otet si sos de soia.

La final

Click for the original image

Comments:

oana -

multumesc. incerc saptamana asta. :D


Len -

sushi nori, orezul, otetul: mega image (eu merg la ala de pe 1 mai), am vazut si la carrefour din cand in cand
peste marinat, fructe de mare, masline, morcovi: la orice super market


tudor -

uite ce face interconectarea dintre bloguri….sushi! pofta buna!


oana -

si ingrediente unde se gasesc de cumparat?


NP -

Nigiri sushi favorit: http://www.japoniablog.com/2008/11/nigiri-sushi-favorite.html


valeria -

Bravo Len! Si eu fac sushi in casa (la greu !!!!). as manca zi si noapte…………..eu fac insert-ul separat pe roll cu: file de somon afumat , cu ton, cu surimi, cu creveti, cu castraveti , cu avocado…. ingredientele toate se gasesc separat in supermarket-uri, atat orezul cat si algele sau otetul pentru orez. Ceea ce este atipic in tara asta este ca algele intradevar se gasesc foarte greu si asta din cauza supermarket-urilor (ma rog, a purchaser-ilor responsabili) care nu inteleg la ce folosesc :).. :( …spor la treaba !


sushisfera din blogosfera » Andressa -

[…] tot in 2007, si altii s-au apucat de rulat. Len, de exemplu, a facut o treaba buna si aparent apetisanta! (Click the link for more […]


sushisfera din blogosfera | Sa vorbim -

[…] tot in 2007, si altii s-au apucat de rulat. Len, de exemplu, a facut o treaba buna si aparent apetisanta! (Click the link for more […]