In piata a venit iarna. Ma invarteam cu tristete printre tarabe cautand inspiratie cand am dat cu ochii de varza (see recipe in english). Cumva o rotita s-a invartit si asa mi-a venit ideea sa fac varza calita in acelasi fel ca vinetele de urgenta in tigaia de teflon pe foc mic, mic.

Varza calita (photo updated 2009-11-13) Varza calita (photo updated 2009-11-13)

Ingrediente

  • o varza
  • 1/2 ardei iute uscat
  • carne de porc (optional)
  • mirodenii: piper, foi de dafin, cibru

Metoda

  • se taie varza fasiute, se amesteca cu sare si se lasa 30 minute sa se inmoaie.
  • se taie carnea de porc cubulete si se prajeste 50% in putin ulei intr-o tigaie groasa de teflon
  • se adauga apoi varza care s-a scurs, o frunza de dafin si se acopera cu un capac
  • se lasa 30 – 45 min mestecand din timp in timp ca sa nu se arda. Varza se face in propriul abur si scade cel putin la jumate.
  • la sfarsit se adauga mult cimbru si se mai lasa un pic
  • se serveste calda cu paine sau mamaliga
  • pofta buna