Ieri in piata nu erau decat cartofi, dovleci, telina si conopida mov asa ca mi-am adus aminte ca am vazut o reteta cu placinta cu dovleac si am decis sa incerc desi n-am mancat aproape de loc dovleac pana acum. Iata ce-a iesit:
Prajitura cu dovleac
Pentru ca nu am avut foi am folosit exact reteta pentru prajitura cu visine, afine, caise cu niste mici modificari:
- In loc de fructe am folosit 1 kg de dovleac pe care l-am curatat de samburi si de coaja, l-am ras, l-am amestecat cu 1/2 pahar zahar si l-am tinut pe foc mic pana ce tot zaharul s-a topit si dovleacul s-a inmuiat si indulcit (cam 10 min)
- la sfarsit am adaugat o multime de scortisoara in amestecul de dovleac
- Intre timp am facut aluatul din reteta pentru prajitura cu visine insa in tava am pus mai intai jumatate din aluat, l-am intins, pe urma am pus dovleacul lasand loc pe margine si apoi am turnat restul de aluat deasupra.
Pofta buna, de toamna.
Prajitura cu dovleac
Comments:
carlitos -
cred ca a iesit gustoasa! :P p.s. mi-am cumparat astazi doua gutui, sa-mi iau revansa.
len -
Yumm.
carlitos -
insa… cred ca inabusind dovleacul, in loc sa se coaca, ai pierdut ceva din savoarea specifica…
len -
bine ca mi-ai zis de savoare ca uitasem sa scriu de scortisoara :)
Ciupercutza -
Te urasc!!! Deci nu stiu cum faci, da' mie sa-mi trimiti pe email o bucata de prajitura, ca altfel nu mai vorbesc cu tine. :P Maica-mea face placinta de bostan folosind foi de .. placinta. Cu aluat de prajitura n-am incercat niciodata. Nasc aicea de pofta :lol:
len -
Si tu-i zici bostan? Si eu care am fost criticat ca bostanul e fratele mai prost al dovleacului :))
Ciupercutza -
Da, eu ii zic bostan. Imi place mai mult cuvantul asta … :) PS Multam pt prajitura :D
etravel -
Cam gros aluatul …
len -
@etravel: chiar ma gandesc acum sa fac ceva cu mere si as vrea un aluat subtire si crocant.
anduto -
Cat am cautat dupa reteta asta, multumesc mult