Friptura de porc la cuptor

O reteta de iarna tocmai buna pentru masa de craciun:

Friptura de porc la cuptor

Friptura de porc la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg de muschi/file de porc complet dezghetat
  • putina slanina
  • putina carne afumata
  • condimente: usturoi, cimbru, piper, coriandru
  • garnitura: cartofi sau ciuperci

Metoda

  • carnea se curata foarte bine si se impaneaza cu slanina, carne afumata si usturoi
  • se presara cu condimente (sarea eu o pun la sfarsit)
  • cartofii se amesteca cu cimbru, sare, piper coriandru si putin ulei
  • se pun la cuptor pentru 20 – 30 minute sau pana carnea devine foarte moale si alba (se testeaza cu o furculita care trebuie sa intre usor).
  • pofta buna si craciun fericit!

2 Responses

  1. Singurul loc unde am gasit o poza din care sa-mi dau seama ca aia am si eu de gatit :)
    A iesit bine, folosit caizer in loc de slanina ca nu e de gasit prin Montreal :).
    Mersi!

    http://www.fileden.com/files/2008/8/11/2045666/P7239987.JPG

  2. N-arata rau :)

Leave a Reply

*